Menu strony

Spirulina Chlorella Plus

Spirulina Chlorella Plus

Spirulina Chlorella PLUS to produkt, który w pełni wykorzystuje bogactwo natury. Zestaw dwóch różnych, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg – spiruliny i chlorelli – wzbogacono dodatkiem trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa) – znanych z cennych właściwości alkalizujących, jak również opatentowanej mieszaniny cennych „zielonych składników” oraz antyoksydantów: estry luteiny, likopen.

 

Skład:

  • 250 mg sproszkowana spirulina
  • 250 mg sproszkowana chlorella
  • 100 mg sproszkowana trawa pszeniczna
  • 100 mg sproszkowany liść lucerny siewnej
  • 140 mg Opatentowana mieszanka:
  • sproszkowane nasiona selera zwyczajnego
  • sproszkowany wodorost Ascophyllum nodosum
  • sproszkowana kapusta
  • sproszkowany szpinak
  • sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego
  • sproszkowana natka pietruszka
  • ekstrakt z aksamitki wzniesionej (10% estrów luteiny)
  • ekstrakt z pomidora (5% likopenu)
  • sproszkowane liście brukselki
  • sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi
  • sproszkowany liść aloesu zwyczajnego
  • sproszkowane brokuły

 

Opakowanie: 100 tabletek

Dawkowanie: 1 tabletka dziennie pół godziny przed posiłkiem

 

W wielu krajach azjatyckich i afrykańskich, jak również w Ameryce Środkowej i Południowej, niektóre gatunki alg już od wielu lat są serwowane jako cenny składnik pokarmowy i cieszą się ogromną popularnością wśród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać stosunkowo niedawno, gdy do centrum zainteresowania ponownie powróciły naturalne metody wspomagania organizmu. Wodorosty, stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice. Spirulina i chlorella to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Duża zawartość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich. Dostarczają również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi ma niewystarczające spożycie jodu). Kolejnym atutem alg jest niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią idealny dodatek do diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca”, wspomaga pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała. Przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są także próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi. Skład produktu został również wzbogacony o „zieloną żywność” w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem „green foods”, oznaczają naturalne produkty spożywcze (niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące działanie odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.

 

UWAGA!

  • Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny zasięgnąć opinii lekarskiej.
  • Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
  • Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Produkt należy przechowywać zamknięty w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

 

Cena detaliczna: 122 zł
 
Cena klubowa: 92 zł
 
 

 
 

Zostaw komentarz